21 Ocak 2012 Cumartesi

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

4 kişilik

1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin
3 ince dilim ekmek, kabukları çıkarılmış olarak
2 su bardağı (475 ml) yağsız süt
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı (45 g) esmer şeker
2 yumurta, çırpılmış olarak
Yarım su bardağı (75 g) kuru üzüm bozcaada
Hindistancevizi rendesi

Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri

bozcaada

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi

1-Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Bir kalıbı yağlayın. Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Az yağlı yumuşak margarini üzerlerine sürün.
2-Ekmek parçalarını hazırladığınız kaba birkaç kat halinde dizin.
3-Sütü, esmer şekeri ve yumurtaları geniş bir kaseye koyup çırpın. Ekmeklerin üzerini çırptığınız karışımla kaplayın. Üzümleri de üstüne serpip 30 dakika bekletin.
4-Üzerine biraz hindistancevizi serpin. Üstü kızarana kadar 30-40 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder