21 Ocak 2012 Cumartesi

Yabanmersinli Krep Tarifi

Malzemeler

6 kişilik

1 su bardağı (115 g) un bozcaada
1 çay kaşığı kabartma lozu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı (40 g) tozşeker
2 yumurta
Yarım su bardağı (120 ml) yağsız süt
1 yemek kaşığı (15 ml) sıv ıvağ
115 g taze ya da dondurulmuş yabanmersini bozcaada

Servis için;
Küçük limon dilimleri ve bal (tercihe bağlı)


Yabanmersinli Krep Tarifi

1-Unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp bir kaseye koyun. Üzerine şekeri ilave edin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Sonra unun içine karıştırın.
2-Sütün çok azını azar azar ilave ederek, ka­rışımı cıvık bir hamur kıvamına getirin. Sonra sütun kalanını da ilave edip 1-2 dakika karıştırın. 20-30 dakika dinlenmeye bırakın.
3-Geniş bir tavaya birkaç damla yağ döküp, tavayı ısıtın. Sonra hamur karışımından 2 yemek kaşığı alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün.
4-2-3 dakika pişirin. Sonra üzerine 1-2 ye­mek kaşığı yabanmersini serpin. Altı pişer pişmez, hemen diğer tarafını çevirin.
5-Diğer tarafı, hafifçe kızarana kadar sadece 1 dakika pişirin. Krepi bir tabağa koyup ılık kalmasını sağlayın. Bu şekilde 17 tane daha krep yapın. Arzu ederseniz üzerinde bal gezdi­rerek ya da sade olarak limon yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder