Malzemeler
6 kişilik
1 su bardağı (115 g) un bozcaada
1 çay kaşığı kabartma lozu
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı (40 g) tozşeker
2 yumurta
Yarım su bardağı (120 ml) yağsız süt
1 yemek kaşığı (15 ml) sıv ıvağ
115 g taze ya da dondurulmuş yabanmersini bozcaada
Servis için;
Küçük limon dilimleri ve bal (tercihe bağlı)
Yabanmersinli Krep Tarifi
1-Unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp bir kaseye koyun. Üzerine şekeri ilave edin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Sonra unun içine karıştırın.
2-Sütün çok azını azar azar ilave ederek, karışımı cıvık bir hamur kıvamına getirin. Sonra sütun kalanını da ilave edip 1-2 dakika karıştırın. 20-30 dakika dinlenmeye bırakın.
3-Geniş bir tavaya birkaç damla yağ döküp, tavayı ısıtın. Sonra hamur karışımından 2 yemek kaşığı alıp, düzgün bir krep şekli vermek için tavayı hafifçe çevirerek dökün.
4-2-3 dakika pişirin. Sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı yabanmersini serpin. Altı pişer pişmez, hemen diğer tarafını çevirin.
5-Diğer tarafı, hafifçe kızarana kadar sadece 1 dakika pişirin. Krepi bir tabağa koyup ılık kalmasını sağlayın. Bu şekilde 17 tane daha krep yapın. Arzu ederseniz üzerinde bal gezdirerek ya da sade olarak limon yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder