Malzemeler
4 kişilik
1 limon
2 yeşil limon bozcaada
1/4 su bardağı (50 g) tozşeker
1,5 yemek kaşığı (25 g) mısır nişastası bozcaada
1+1/4 su bardağı (300 ml) su
Servis için ;
Taze yapılmış krep ya da krep
Süslemek için;
Taze limon ya da nane yaprağı
Limonlu Sos Tarifi
1-Bir portakal soyucu kullanarak, sarı ve yeşil limonların kabuklarını çok ince şeritler halinde doğrayın. Her iki limonun da suyunu sıkın.
2-Kabukları bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su döküp kaynatın. Sonra süzgeçten geçirip kenara koyun.
3-Şeker ve nişastaya, macun kıvamına gelecek miktarda su ilave edin. Kalan suyu da ilave edip, sos kaynayana ve yoğunlaşana kadar pişirin.
4-Kalan şekeri, limon suyunu ve kenara ayırdığınız ince kabukları da ilave edin. Taze yapılmış kreplerle sıcak olarak servis yapın. Limon ya da nane yaprağıyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder